Search Engine Advertising

Ben je op zoek naar een kanaal dat jouw bedrijf kan helpen groeien? Dan kan je niet missen met het Google Ads platform.

Dit platform biedt tal van mogelijkheden als je op zoek bent naar klanten of meer naamsbekendheid. Er is voor ieder wat wils bij Google.

Voor we van start gaan met Google Ads, kijken we altijd naar de behoeften van jouw bedrijf tijdens een kick-off meeting. Op die manier kunnen we de juiste kanalen in het platform selecteren en duidelijke doelen voorop stellen.

We focussen ons op 3 grote kanalen binnen Google Ads: Search, Display en YouTube.

Google Search Ads

Google Search Ads

Dagelijks maken miljarden mensen gebruik van Google. Ze zoeken naar producten, diensten en oplossingen voor hun problemen. Het is dan ook de grootste zoekmachine wereldwijd.

Dankzij Google Search Ads wordt jouw bedrijf getoond bovenaan de pagina met zoekresultaten. Hierdoor spring je direct in het oog van potentiële klanten.

Het leukste? Je kan al aan de slag met dit doelgerichte kanaal met een advertentiebudget van €600 per maand.

Aanwezig op het juiste moment

De sterkte van zoekadvertenties is dat je zelf kiest bij welke zoekopdrachten je zichtbaar bent. Samen met jou bepalen we de juiste zoekwoorden en sturen we deze regelmatig bij. Dit zorgt ervoor dat je enkel getoond wordt wanneer dit jou klanten kan opleveren.

Duidelijk meetbaar en resultaatgericht

Alles van klikken tot conversies (waardevolle acties die jou geld opleveren) is perfect meetbaar bij Google Ads. Dit maakt dat we continu kunnen bijsturen waar nodig om zo het rendement van jouw investering te maximaliseren.

Je ontvangt eveneens een maandelijks rapport van ons. Op die manier kan je altijd meevolgen hoe goed jouw zoekcampagnes presteren.

Hiernaast kunnen we ook biedstrategieën instellen per campagne. Deze gaan van klikken maximaliseren tot zelfs het maximaliseren van het rendement per uitgegeven euro aan Google Ads.

Google Display Ads

Google Display Ads

Naast advertenties in de zoekresultaten, kan je ook adverteren op het Google Display Network. Dit is een netwerk van aangesloten websites waarop je advertenties kan tonen.

Deze advertenties worden getoond als langwerpige horizontale of verticale banners langs de inhoud van een website. De advertenties kunnen statisch zijn of bewegende beelden bevatten.

Display Ads zijn het perfecte kanaal om mensen te blijven prikkelen na een websitebezoek of om naamsbekendheid op te bouwen voor jouw bedrijf.

Deze campagnes zijn ideaal als aanvulling op jouw Google Search Ads. Je kan deze al inschakelen met een advertentiebudget van €300 per maand.

Verhoog jouw kansen om te verkopen

Iemand bezocht jouw website, maar kocht niets of nam geen contact op? Gelukkig kan je deze mensen opnieuw benaderen via het Google Display Network. Dit noemen we “remarketing” of “retargeting”.

Door remarketing toe te passen, verhoog je de kansen dat iemand zaken met jou doet. De meeste mensen hebben namelijk meerdere contactpunten nodig met een bedrijf voordat ze klant worden.

Duidelijke rapportage

Jouw marketinginvestering moet natuurlijk opbrengen. Daarom ontvang je iedere maand een overzichtelijk rapport van ons. Op die manier kan je steeds het rendement van jouw investering opvolgen.

Opvallende visuals

Je wilt natuurlijk dat jouw advertenties direct opvallen tussen de rest. Daarom staat ons team voor jou klaar om de nodige advertentievisuals te voorzien.

We helpen jou graag met het grafisch ontwerp van jouw advertenties of zelfs het maken van de nodige reclamefoto’s.

YouTube Ads

Youtube Ads

Met maandelijks meer dan 2 miljard gebruikers, is YouTube de grootste zoekmachine wereldwijd naast Google. Ook op dit kanaal kan je adverteren via het Google Ads platform.

Deze advertenties zijn zichtbaar voor, na of tijdens een video die mensen bekijken op het platform. Je kan zelfs kiezen of mensen jouw advertentie wel of niet kunnen doorspoelen.

Gezien de grote populariteit van YouTube bij alle leeftijdsgroepen, vormt het een ideaal kanaal om snel naamsbekendheid op te bouwen voor jouw bedrijf.

Veel bereik voor weinig geld

Het kost gemiddeld €0,03 om 1 persoon te bereiken via YouTube. Dit wil zeggen dat je met een advertentiebudget van €300 al 10.000 mensen kan bereiken. Dat is gigantisch als je dit gaat vergelijken met traditionele kanalen zoals nationale tv.

Sterker nog: je betaald enkel wanneer iemand minstens 30 seconden van jouw videoadvertentie bekijkt.

Perfect meetbaar

In tegenstelling tot reclame op tv, kunnen we alle resultaten van YouTube Ads wél gemakkelijk meten. Zo kom je dus te weten wat jouw investering heeft opgeleverd.

Uiteraard ontvang je hierover een duidelijke maandrapportage van ons. Zo blijf je altijd op de hoogte van hoeveel mensen je effectief bereikt hebt via YouTube.

Krachtige reclamevideo's

Dankzij onze videografiediensten, kunnen we jou voorzien van het nodige beeldmateriaal om impactvol te adverteren op YouTube.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste marketingtrends en algemene updates over ons bedrijf.

Blog

  • Alles
  • People & Culture
  • Search Engine Advertising
  • Social Media Marketing
  • Strategie

60% van de Belgische kmo’s laat geld op tafel liggen

Ongeveer 60% van de Belgische kmo’s zet volgens de FOD Economie en Statbel nog niet in op kanalen zoals YouTube en Instagram. Nochtans bieden deze tal […]

Say Haylo to Alyssa Severeyns

Mijn naam is Alyssa Severeyns. Ik ben 21 jaar en woon in Sint-Truiden, in het prachtige Haspengouw. Momenteel loop ik stage bij Haylo als Junior Content […]

Enkele tips om rekening te houden met het Instagram algoritme in 2022

Sinds 2016 werkt Instagram weer met een algoritme, iets wat steeds verandert. Maar hoe werkt dit nu precies? Het komt erop neer dat goede content veel […]

Say Haylo to Sim Marsé

Mijn naam is Sim Marsé, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Zoutleeuw. Ik ben er opgegroeid en ben er ook altijd naar school […]

Contact

Heb je een vraag of een opmerking?

We vinden het altijd fijn om van je te horen! Laat even een berichtje achter via het contactformulier en we komen hier zo snel mogelijk op terug.

 

Wil je graag kennismaken?

Onze kennismakingsgesprekken zijn volledig gratis en vrijblijvend! Maak gerust een afspraak via het contactformulier.

Stem je liever telefonisch af? Bel ons even op het nummer +32 12 28 01 32.